U bent hier

musea

Selecteer een van de filters en klik op 'Toepassen' om het resultaat te zien

enkele musea...

Het museum en de woning geven een beeld van de artistieke nalatenschap van beeldhouwer Herman De Cuyper (1904-1992), een vertegenwoordiger van de animistisch/intimistische kunstrichting in België. De Cuyper was gefascineerd door grote levensmomenten – huwelijk, zwangerschap, geboorte –, door de wereld van het kind en door het vrouwelijk naakt. Naast dit profane werk creëerde hij ook talrijke religieus geïnspireerde plastieken. Aan het einde van W.O. II werd de woning door een V1-bom beschadigd en ging veel jeugdwerk van De Cuyper verloren.

Dit museum aan de Sint-Truidersteenweg 298 toonde tot 2008 de boeiende collectie die Frans Billen de jongste 25 jaren verzamelde tijdens zijn begeleidingen van internationale vedetten. De collectie was ondergebracht op de bovenverdieping van zijn autohandel. Een familieconflict lag aan de basis van de definitieve sluiting.

Kasteel Beaulieu is een barok kasteel in Machelen uit het derde kwart van de 17de eeuw. Het waterslot stond op de oever van de Woluwe met uitzicht op de Zennevallei ('Beau lieu' (fr): mooie plaats). De mooie...