U bent hier

The Vulgar - Fashion Redefined

Creaties van onder anderen Walter Van Beirendonck, Christian Dior, Karl Lagerfeld voor Chloé, Prada, Vivienne Westwood, Louis Vuitton en Givenchy illustreren het verhaal rond 12 definities van ‘the vulgar’.

Het woord ‘vulgar’ werd in de Engelse taal aanvankelijk gebruikt om een sociale klasse aan te duiden, en alles wat veelvoorkomend en populair was. Doorheen de tijd werd deze neutrale beschrijving een belediging. Vulgariteit werd geassocieerd met pretentie en misplaatste ambitie. Vandaag heeft het woord nog steeds een negatieve connotatie, ook in de Nederlandse taal. Denk hierbij aan associaties als uitdagend, platvloers, weinig verfijnd, volks en excessief. 

Curator Judith Clark bouwt de tentoonstelling op rond 12 definities van ‘the vulgar’, uitgedacht door psychoanalyst Adam Phillips. Aan de hand van uiteenlopende thema’s zoals ‘overdaad’, ‘extreme vormen’ en ‘paraderen’, gaan de curatoren doorheen de tentoonstelling in dialoog met de bezoeker. Creaties van onder anderen Walter Van Beirendonck, Christian Dior, Karl Lagerfeld voor Chloé, Prada, Vivienne Westwood, Louis Vuitton en Givenchy illustreren dit fascinerende verhaal.

30/09/2017 tot 14/01/2018
Gasthuisstraat
11
3500 Hasselt
Geen archief items gevonden