U bent hier

Time Extended / 1964 – 1978

Het eerste deel van een tweeluik waarbinnen de Collectie en het Archief op een flexibele maar duurzame wijze samengebracht worden. Met werken van onder meer Carl Andre, Art & Language, Daniel Buren, Gilbert & George, On Kawara, Mario Merz...

In het najaar van 2016 opent Herbert Foundation de tentoonstelling Time Extended / 1964 – 1978. De presentatie vormt het eerste deel van een tweeluik waarbinnen de Collectie en het Archief op een flexibele maar duurzame wijze samengebracht worden.

De tentoonstelling, Time Extended / 1964 – 1978, richt zich op de periode rondom de historische gebeurtenissen van 1968 waarbinnen de Herbert Collectie zijn aanvang kent. De verschuivingen die zich in deze jaren voordeden op maatschappelijk vlak evenals het contact met kunstenaars en enkele vooruitstrevende galeriehouders bepaalden de visie van Annick en Anton Herbert op verzamelen.

De tentoonstellingstitel refereert naar Time Extended / Distance Extended, een werk uit 1969 van Dan Graham dat deel uitmaakt van de Herbert Collectie. De schijnbare tegenstelling tussen de afbakening van de periode ‘1964 – 1978’ en het laten ‘doorlopen’ van de tijd kenmerkt de opzet van de tentoonstelling. Want hoewel de gepresenteerde werken en documenten onmiskenbaar verbonden zijn met de periode waarin ze gerealiseerd werden, is hun inhoud ook vanuit een hedendaagse perspectief waardevol.

Uitgestrekt over de gelijkvloerse en eerste verdieping van de Loods, presenteert Time Extended / 1964 – 1978 werken van onder meer Carl Andre, Art & Language, Daniel Buren, Gilbert & George, On Kawara, Mario Merz, Niele Toroni en Lawrence Weiner. De selectie kunstwerken worden omkaderd door een omvangrijk aantal documenten: kunstenaarsboeken, posters, uitnodigingskaarten en tijdschriften. Het archiefmateriaal geeft een inhoudelijke en contextuele verdieping aan de getoonde werken en onderbouwt de samenhang die binnen de presentatie tot stand komt.

24/09/2016 tot 24/04/2017
Coupure Links
627 A
9000 Gent
Geen archief items gevonden
Geen gerelateerde tentoonstellingen gevonden