U bent hier

Stefan Peters - Phantasmagoria

In de tentoonstelling ‘Phantasmagoria’ verglijden droomwereld en realiteit over in elkaar. Met schilderijen, animaties en installaties creëert Stefan Peters niet alleen beelden, maar gaat hij ook op zoek naar het ontstaansproces ervan: de beeldvorming.

De hedendaagse landschapsschilder Stefan Peters (°1978 Hasselt) maakt nieuw werk voor zijn solo-tentoonstelling in Genk. Op korte tijd groeide deze Limburgse kunstenaar tot een naam die internationaal weerklank vindt.

C-mine cultuurcentrum organiseert in het kader van zijn tentoonstellingsprogramma een solo-tentoonstelling van de Limburgse kunstenaar Stefan Peters. Hij werd bekend na zijn deelname aan het Artist Village van vzw Warp in C-mine in 2011.

C-mine en het Emile Van Dorenmuseum bleven hem volgen. Het Emile Van Dorenmuseum bood hem enkele residenties aan en toonde zijn werk in enkele groepstentoonstellingen. Nu is het moment rijp om een solo-tentoonstelling te organiseren. Stefan Peters is ondertussen ook internationaal aan een interessanter carrière bezig, met een Weense galerie die hem vertegenwoordigt, deelname aan groepstentoonstellingen in het buitenland (Biënnale Autun zomer 2018, Schunck Heerlen 2018).

In de tentoonstelling ‘Phantasmagoria’ verglijden droomwereld en realiteit over in elkaar. Met schilderijen, animaties en installaties creëert Stefan Peters niet alleen beelden, maar  gaat hij ook op zoek naar het ontstaansproces ervan: de beeldvorming. Hij exploreert de nabootsende kwaliteiten van de schilderkunst, maar weet dat de werkelijkheid eveneens opgeroepen kan worden met vervreemdingseffecten, beeldfragmenten of zelfs via de nietigheid van een borstelspoor. Zoals de stilte het fijnste geluid hoorbaar maakt, schept Peters een windstilte in zijn schilderkunst waardoor de minste rimpeling visueel zichtbaar wordt en betekenis krijgt.

Website Stefan Peters

09/02/2019 tot 20/03/2019
C-Mine
10
3600 Genk
Geen archief items gevonden