U bent hier

Paul Van Hees - Collages. Assemblages. Tekeningen.

Van Hees is vooral bekend door de assemblages die hij maakt met afvalmateriaal. Blikjes, spuitbussen, bouten, fietsbellen, draadstangen… Het worden in zijn handen allemaal geanimeerde wezentjes.

Kunstenaar Paul Van Hees is geen onbekende voor de Warande. Begin jaren negentig stelde hij er al tentoon. Hij heeft zich steeds geprofileerd als een buitenbeentje. Iemand die ver van de grote kunstwereld zijn eigen ding doet. En uiteindelijk is hij dat nog altijd (gebleven).

Van Hees is vooral bekend door de assemblages die hij maakt met afvalmateriaal. Blikjes, spuitbussen, bouten, fietsbellen, draadstangen… Het worden in zijn handen allemaal geanimeerde wezentjes. Van Hees kiest vaak voor bekende beelden met een iconische waarde, waarop hij dan een variatie maakt. Denk bijvoorbeeld aan Don Quichote, de heilige familie, de drie koningen… Ook in hun nieuwe vorm blijven ze erg herkenbaar.

Een tweede kunstvorm die de kunstenaar typeert is de collage. Hierbij gaat hij op dezelfde manier te werk als bij zijn assemblages. Misschien zijn z’n collages nog net wat vrijer.

Van recentere datum zijn z’n tekeningen. Zo tekende hij gedurende lange tijd op regelmatige wijze broodzakken vol met kleine anekdotes van elke dag. Hiermee stelde hij in 2013 nog in ‘Creative Factory’ in Turnhout tentoon. Rode draad doorheen zijn hele oeuvre is humor. Soms mild, soms bijtend. Van Hees neemt de positie in van een observator die mededogen heeft, eerder dan dat hij een oordeel velt.

 

Locatie: Luifelzaal, de Warande, 

openingsuren

weekdagen van 9 tot 17 uur
zaterdag van 9 tot 13 uur

gesloten tussen kerst en nieuwjaar

18/11/2017 tot 14/01/2018
Warandestraat
42
2300 Turnhout
Geen archief items gevonden