U bent hier

Louis Raemaekers

Dankzij de publicatie van zijn frappante, soms vlijmscherpe prenten in de internationale pers raakte de tragedie die plaatsvond in Aarschot aan het begin van de 1ste WO over heel de wereld bekend.

Na Roermond en Venlo toont ook het Stedelijk Museum origineel werk van Louis Raemaekers, nu voor het eerst in België. In dezelfde expo toont het museum ook het werk van Gerald Alsteens (GAL) en foto's van het agentschap Reuters van vandaag. Want als je hun werk en beelden naast het werk van Louis Raemaekers ziet, blijkt zijn werk verbazend actueel. In dat kader brengen ook enkele vluchtelingen van vandaag hun verhaal in de expo. Zij brengen onze geschiedenis dichterbij.

Louis Raemaekers, de in Roermond geboren politiek tekenaar, was in de Eerste Wereldoorlog een sleutelfiguur in de geallieerde propaganda. Hij behoorde tot de meest bekende en invloedrijke persoonlijkheden. Zijn werk verscheen in duizenden kranten en zijn prenten werden tot in de verste uithoeken tentoongesteld.

De verschrikkelijke gebeurtenissen die plaatsvonden in Aarschot aan het begin van de Eerste Wereldoorlog, zorgden voor ophef in de internationale pers. Het drama dat zich hier afspeelde, liet ook Louis Raemaekers niet onberoerd. Dankzij de publicatie van zijn frappante, soms vlijmscherpe prenten in de internationale pers raakte de tragedie over heel de wereld bekend.

Gratis toegang.

04/12/2016 tot 26/03/2017
Elisabethlaan
103
3200 Aarschot
Geen archief items gevonden
Geen gerelateerde tentoonstellingen gevonden