U bent hier

Kunstenfestival Watou - 37e editie

Met ‘over alleenigheid en ondragelijke eenzaamheid’ als rode draad werkt de organisatie ook dit jaar rond een actueel en verbindend thema voor de 37e editie van het belevingsfestival.

“Weet je wat, we stoppen niet”, laat het Kunstenfestival Watou trots weten op zijn website. Vorig jaar raakte bekend dat de organisatie van het transdisciplinaire festival, vzw Kunst, niet langer structureel erkend werd en daardoor €400.000 aan subsidies verloor. Een ramp voor het festival, maar niet het einde blijkt nu.

Met nieuwe moed startte de organisatie het ‘GGGG-plan-B’ op (Geen Geld, Grote Goesting). Veel steunbetuigingen en onderhandelingen later sprongen de stad Poperinge, de provincie West-Vlaanderen en de Vlaamse Gemeenschap op de kar. Zij leggen een som samen van €350 000. De rest van het geld zoekt vzw Kunst elders. Er werd onder andere een crowdfunding-actie opgestart die iedereen uitnodigt om vriend/vriendin, peter/meter, ambassadeur of V.I.P. van Watou ’17 te worden.

Het mag gezegd worden dat het “GGGG-plan-B” heeft gewerkt: Poperinge, de provincie West-Vlaanderen en de Vlaamse Gemeenschap ondertekenden een overeenkomst die het voortbestaan van Kunstenfestival Watou garandeert voor minstens drie jaar. “Het wordt hard werken, maar we hebben genoeg ervaring en goesting in huis om er helemaal voor te gaan”, laat intendant Jan Moeyaert weten.

Het Kunstenfestival Watou leek dood en begraven maar op 1 juli worden weer dichte drommen kunstliefhebbers in Watou, een piepklein dorpje geprangd tussen Poperinge en de Franse grens, verwacht.

Een twee maanden durende happening waarbij bezoekers op verschillende locaties in het dorpje werk van grote en minder grote namen uit de kunstwereld kunnen bewonderen.

1 juli t.e.m. 3 september 2017 zult u dus in het grensdorp Watou kunnen genieten van de 37e editie van het belevingsfestival. Met ‘over alleenigheid en ondragelijke eenzaamheid’ als rode draad werkt de organisatie ook dit jaar rond een actueel en verbindend thema.

Website: www.kunstenfestivalwatou.be

01/07/2017 tot 03/09/2017
Geen archief items gevonden
Geen gerelateerde tentoonstellingen gevonden