U bent hier

Karel Martens - Motion

Karel Martens is een echte duizendpoot. Hij is kunstenaar, typograaf, grafisch ontwerper, boekenmaker en onderwijzer. Hij is medeoprichter van een school.

De nieuwe expo van 019 — Museum of Moving Practice is gewijd aan het oeuvre van kunstenaar/grafische vormgever Karel Martens.

Cornelis Herman Peter Marie (Karel) Martens (Mook en Middelaar, 8 maart 1939) is een Nederlands grafisch vormgever en typograaf. Hij is freelancer, publiceert en is docent.

Naast enkele representatieve werken van Martens toont 'Motion' ook zijn enorme invloed als leraar met een reeks publicaties van zijn oud-studenten. 

De primaire focus ligt op zijn recente werk, met enkele nieuwe creatie-opdrachten – behang uit veelkleurige iconen, interactieve videoprojecties en een enorme abstracte klok. De tentoonstelling spreekt alle zintuigen aan – met ruimtevullende kleurinversies die worden vermenigvuldigd door weerspiegelingen en aangevuld met verschillende technieken, systematische serialiteit, een conceptuele werkwijze en een multifunctionele zone.

29/06/2017 tot 30/07/2017
Jan Breydelstraat
5
9000 Gent
Geen archief items gevonden
Geen gerelateerde tentoonstellingen gevonden