U bent hier

Jonathan Bousmar - Expressie met de punt van een potlood

Terwijl de uitdrukkingskracht van zijn personages de stempel van de expressionistische stroming draagt, geeft zijn persoonlijke werk uiting aan de vrijheid en levendigheid van de street art, een artistieke richting die hij overigens ook beoefent.

Jonathan Bousmar werd in 1981 geboren in Brussel. Hij werkt als illustrator en leerkracht. Hij begon zijn opleiding tot illustrator aan l’École de recherche graphique in Brussel (ERG). Tegelijkertijd volgde hij een lerarenopleiding aan l’École Saint-Luc, ook in Brussel. Momenteel geeft hij les in het secundair onderwijs.

Daarnaast heeft Bousmar enkele verhalen van de auteur Jean-Sébastien Blanck en enkele klassiekers geïllustreerd, zoals Pinokkio, Don Quichot en Van den vos Reynaerde, verschenen bij Alzabane éditions. Onlangs heeft hij samen met auteur Philippe Weber de grote gebeurtenissen uit de geschiedenis van ons land beschreven, van ontstaan tot heden, in een nieuw werk getiteld La Belgique, quelle histoire ! Het werk is verschenen bij uitgeverij Renaissance du Livre.

Terwijl de uitdrukkingskracht van zijn personages de stempel van de expressionistische stroming draagt, geeft zijn persoonlijke werk uiting aan de vrijheid en levendigheid van de street art, een artistieke richting die hij overigens ook beoefent. Jonathan Bousmar staat al aan het hoofd van een rijke productie die dagelijks wordt gevoed, met zijn zeer assertieve graphics, nu eens gekenmerkt door notenhouten wazige tinten, dan weer ingekleurd met directe kleuren of vanop een tablet.

De uitbundige verbeelding en de expressieve flair, zo precies getranscribeerd, onthullen een scherpzinnig gevoel voor humor dat waarneembaar is door een veelheid van details. De kernwoorden van Bousmars "work in progress" zijn eigenaardigheid, nieuwsgierigheid en humor.

Jong of oud, iedereen is welkom om deze productieve kunstenaar met zijn specifieke stijl te komen ontdekken! 

De tentoonstelling is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar.

01/02/2018 tot 15/04/2018
Geen archief items gevonden
Geen gerelateerde tentoonstellingen gevonden