U bent hier

John Cockerill, 200 jaar toekomst

Het epos van de industriële revolutie in Wallonië. De tentoonstelling leidt langs de uitvindingen die een stempel drukten op de geschiedenis.

John Cockerill, 200 jaar toekomst” schetst het epos van de industriële revolutie in Wallonië. De tentoonstelling leidt langs de uitvindingen die een stempel drukten op de geschiedenis en belicht de bijhorende stedenbouwkundige, sociologische, demografische en milieu-uitdagingen, maar gaat ook in op het leven van de mannen en vrouwen die het allemaal waar maakten.

Een ontmoeting met John Cockerill, een interactieve kaart van het landschap van de regio door de tijd heen, een duik in de mythische locomotief T12, een blik op alles wat de faam maakte en maakt van de industrie van gisteren, van vandaag en van morgen … evenveel kansen om de bezoeker onder te dompelen in dit industrieel avontuur dat nu al 200 jaar duurt en om deze fantastische erfenis te ontdekken.

De tentoonstelling is opgevat als een heuse beleving, op verkenning van een erfgoed dat samengesteld is uit tal van technische voorwerpen, beelden en getuigenissen. Ze ruimt ook heel wat plaats in voor instrumenten waarmee bezoekers kunnen interageren, antwoorden krijgen op hun vragen, zelf experimenteren: kaarten, spelen, filmpjes, 3D-reconstructies, …

Een bezoek brengen aan “John Cockerill, 200 jaar toekomst”, dat is kijken naar het verleden om de toekomst beter aan te pakken.

02/06/2017 tot 17/09/2017
Parc de la Boverie
3
4020 Liège
Geen archief items gevonden
Geen gerelateerde tentoonstellingen gevonden