U bent hier

Hits of Sunshine - Dries Segers

De jonge fotograaf Dries Segers voert ons naar de poëtische grenzen van de analogefotografie, waarin reële opnames en kosmische illusies met elkaar worden geconfronteerd.

Met Hits of Sunshine voert de jonge fotograaf Dries Segers ons naar de poëtische grenzen van de analogefotografie, waarin reële opnames en kosmische illusies met elkaar worden geconfronteerd.

In een vorig werk, Seeing a Rainbow, opgemerkt in 2015, werd op individualistische wijze zijn voorkeur voor het ontleden van kleur en licht al aangekondigd. Langsheen doorweekte tapijtjes, bloeduitstortingen of geïriseerde plassen ontwaart hij de meest onverwachte regenbogen in het dagdagelijkse.

De ontdekking van onherkenbare beelden in zijn eigen negatieven onthult voor hem een onverwachte zijde van zijn creatie, dat van een onopzettelijk corpus dat zowel het concept van de auteur als de grenzen van de fotografie in vraag stelt. Geïntrigeerd door hun grillige eigen esthetiek verzamelt hij deze onbewuste beelden in een reeks met als titel Undecided Photographs, voorgesteld in de tentoonstelling Fabulous Failures, en slaat hij resoluut de weg in van het verkennen van het fotografische medium. In de volgende reeks, Black Body, werkt hij dan rechtstreeks op de fotogevoelige film, hij brengt er veranderingen op aan, brandvlekken en thermische variaties die na het afdrukken tot uiting komen in abstracte en haast picturale chromatische vormen.

Voor zijn solotentoonstelling in de Galerie van de Botanique knoopt Dries Segers weer aan bij het gebruik van het fototoestel en zet hij tegelijkertijd zijn experimenten voort, als een leerling-tovenaar. Hij is vastbesloten om het zonlicht zijn filmpje te laten kwetsen, hij speelt met zijn lens en gebruikt lange belichtingstijden. En dan doet de magie haar werk. De afdruk van het traject van de zon komt dan tot uiting in spectrale en gekleurde openbaringen en levert haast irreële beelden op, alsof ze van andere planeten komen.

Dries Segers (1990), woont en werkt in Antwerpen.

Van Woensdag tot Zondag - 12:00 tot 20:00 in de Galerie

Toegang gratis

22/06/2017 tot 23/07/2017
Koningstraat
236
1210 Sint-Joost-ten-Node
Geen archief items gevonden
Geen gerelateerde tentoonstellingen gevonden