U bent hier

Glans en Geluk – Kunst uit de Wereld van de Islam

Van vloeiende kalligrafie tot weelderige bloemenpracht, van geometrische sterpatronen tot oneindige arabesken en levensechte vogels en vissen. Glans en Geluk presenteert de verbluffende ornamentiek van islamitische kunst uit de periode 900-1900.

Van vloeiende kalligrafie tot weelderige bloemenpracht, van geometrische sterpatronen tot oneindige arabesken en levensechte vogels en vissen. Aan de hand van zo’n 300 voorwerpen presenteert de tentoonstelling Glans en Geluk de verbluffende ornamentiek van islamitische kunst uit de periode 900-1900.

Glans en Geluk – Kunst uit de Wereld van de Islam brengt vele verworvenheden van de islamitische kunst bij elkaar. Het is een tentoonstelling vol pracht en praal waarbij de nadruk ligt op het ornamentele karakter van islamitische kunst en de verhalen over cultuur, traditie en ambacht. Daarnaast brengen schrijvers, koks en musici een ode aan het zintuiglijke karakter van de objecten uit de collectie van het museum. Zij hebben zich laten inspireren tot een literaire tekst, recept of muziekstuk. Het resultaat is te zien en horen in de tentoonstelling en speelt een rol in diverse activiteiten.

08/09/2018 tot 03/03/2019