U bent hier

Encounters / Ontmoetingen - Over kunst en emotie

Grote kunst heeft geen uitleg nodig om mensen te raken. Sommige kunstwerken laten de bezoeker beduusd achter, laten hem met een andere blik kijken. Dansers in de expo vormen gevoelsgidsen voor de toeschouwer en versterken de totaal-ervaring.

Hoe kunst ‘raakt’ over de grens van tijden en culturen

 

Grote kunst heeft geen uitleg nodig om mensen te raken. Sommige kunstwerken laten de bezoeker beduusd achter, laten hem met een andere blik kijken. Over die universele ervaring die kunst teweegbrengt, gaat de expo 'Encounters / Ontmoetingen. Over kunst en emoties'. Dansers in de expo vormen gevoelsgidsen voor de toeschouwer en versterken de totaal-ervaring.

 

'Encounters / Ontmoetingen. Over kunst en emotie ’ toont dat kunst geen uitleg nodig heeft om ons te raken of te veranderen. Kunst doet iets met een mens, beklijft, geeft nieuwe inzichten... Dat was vroeger al zo en is nu nog altijd. Ongeacht de voorkennis van de bezoeker.

 

De werken in 'Encounters/ Ontmoetingen' zijn niet traditioneel tentoongesteld maar gegroepeerd in clusters die eenzelfde universele ervaring teweegbrengen bij de toeschouwer. Om de beleving onbevangen te houden, hangt er geen tekst of uitleg bij de kunstwerken. Het enige wat je als toeschouwer meekrijgt, zijn de namen van de werken en de kunstenaars.  Curator Paul Vandenbroeck (KMSKA) selecteerde een honderdtal werken van over de hele wereld, van de vroege oudheid tot nu, van bekende en minder bekende kunstenaars. Met werk van onder meer Francisco Goya, Rona Pondick, Dosso Dossi, Adriano Cecioni…

 

Choreografe en danseres Pé Vermeersch creëert in de expo performances van wisselende aard met enkele markante internationale dansers (Naoka Uemura, Angela Babuin, Mireilla, Rebecca Rosseel) . Het dansproces is zelf een kunstwerk in wording.

19/05/2017 tot 20/08/2017
Hanzestedenplaats
1
2000 Antwerpen
Geen archief items gevonden
Geen gerelateerde tentoonstellingen gevonden