U bent hier

Een zomer vol hiphop - #Yobrussels

35 jaar na zijn geboorte op de straten van New York, palmt hiphop het prestigieuze Paleis voor Schone Kunsten in. #yobrussels is een totaalervaring die het verhaal van de Brusselse hiphop vertelt.

BOZAR en visit.brussels brengen een zomer vol hiphop. Ontstaan in de straten van New York in de jaren 70  en wereldwijd uitgegroeid tot dominant fenomeen in de stads- en jongerencultuur. Verschillende generaties jonge Brusselaars hebben zich telkens weer in die diverse beweging geëngageerd en op hun eigen manier ingevuld. Hiphop is constant blijven evolueren via vier favoriete vormen: dans, graffiti, DJing en rap.


In het kader van MIXITY.brussels 2017 geeft een nieuwe tentoonstelling een overzicht van 35 jaar creativiteit in de hoofdstad. Ze toont niet alleen de belangrijkste episodes in de geschiedenis van de Brusselse hiphop, ze dompelt je er ook echt in onder. Naast archieven en voorwerpen kan je kennismaken met de mensen uit de hiphopwereld zelf, dankzij een heleboel workshops, performances, battles en ontmoetingen. Een urban programma voor heel Brussel, samen met jeugdhuizen en wijkcentra.

28/06/2017 tot 17/09/2017
Ravensteinstraat
23
1000 Brussel
Geen archief items gevonden
Geen gerelateerde tentoonstellingen gevonden