U bent hier

De Muur - Cleon Peterson

Afgelopen zomer presenteerde Cleon Peterson in Los Angeles zijn nieuwe tentoonstelling ‘Blood & Soil’. En daaruit worden enkele werken aan het Belgische publiek voorgesteld.

Afgelopen zomer presenteerde Cleon Peterson (°1973, Seattle) in Los Angeles zijn nieuwe tentoonstelling ‘Blood & Soil’. En daaruit worden enkele werken aan het Belgische publiek voorgesteld. 

Peterson legt in zijn werk linken tussen historische gewelddaden en het hedendaagse geweld in zijn land, de VS. Maar even goed gaat zijn werk over evoluties bij ons in Europa. Peterson staat bekend als schilder van de angst en het sinister geweld. Zijn kleurenpalet is beperkt tot zwart, wit, grijs en helderrood en benadrukt de wreedheden die hij portretteert.

Petersons schilderingen zijn grafisch van stijl. We zien levendige voorstellingen van hoe machtige mannen de zwakkeren onderdrukken met bloeddorstig fysiek geweld. Deze serie fungeert als een waarschuwing tegen het extreem nationalisme. Maar even goed bekritiseert ze de economische ongelijkheid die zorgt voor de consolidatie van de autocratische macht in de wereld van vandaag.

Ook op andere plaatsen in de stad zullen er werken van Peterson te zien zijn.

Locatie: in de Witte Gang tussen Expozaal en Kuub

26/10/2018 tot 24/03/2019
Warandestraat
42
Turnhout
Geen archief items gevonden