U bent hier

Daniel Fourneau

Een veertigtal schilderijen en assemblages worden getoond op verschillende plaatsen die een derde van het Luikse museum zullen inpalmen.

Van 22 juni tot 19 september 2017 organiseert de privé-stichting Les Amis de Roger Jacob een retrospectieve van de Luikse kunstenaar Daniel Fourneau. Deze tentoonstelling, die wordt voorgesteld in La Boverie, schetst het werk van de kunstenaar van zijn begin tot zijn meer recente werken. In totaal worden een veertigtal schilderijen en assemblages getoond op verschillende plaatsen die een derde van het Luikse museum zullen inpalmen. Naar aanleiding van deze tentoonstelling coördineert de stichting, in partnerschap met de Stad Luik, de publicatie van een monografie over de kunstenaar bij éditions du Caïd.

Daniel Fourneau werd in 1953 in Luik geboren. Hij werd beschouwd als een van de beste Luikse schilders van zijn generatie en heeft meermaals in het buitenland tentoongesteld, in onder andere Bari, Marseille, New York, Bazel. Daniel Fourneau, die professor was aan de Academie van Schone Kunsten van Luik, oefende een grote invloed uit op de jonge Luikse kunstenaars. Aan de hand van thema’s zoals vrouwen, mannen of de dood, vindt de schilder/ beeldhouwer zijn inspiratie in wat hij beleefd heeft, in het spektakel van alledag of in zijn dromen en verbeelding. 

22/06/2017 tot 19/09/2017
Parc de la Boverie
3
4020 Liège
Geen archief items gevonden
Geen gerelateerde tentoonstellingen gevonden