U bent hier

Belle Epoque Schatten: als muziek in de oren

In de Belle Epoque werd je niet overstelpt door muziek. Wie van muziek hield moest een bezoekje brengen aan de opera, de schouwburg of aan één van de prachtige locaties waar er bals werden gehouden.

Ook in 2017 zet het Belle Epoque Centrum belle-époqueschatten in de kijker. Van 13 mei tot 5 november loopt de nieuwe tentoonstelling met als thema Muziek.

Vandaag de dag moet je nog maar de televisie aansteken, de knop van de radio omdraaien of zelfs maar een winkel binnenstappen en je wordt al overstelpt met muziek.
In de belle époque was dit niet het geval. Wie van muziek hield moest een bezoekje brengen aan de opera, de schouwburg of aan één van de prachtige locaties waar er bals werden gehouden. Wie zich dit niet kon veroorloven kon naar de jaarlijkse kermis, de volksbals &- feesten of kon gewoon zelf musiceren.

Kortom, muziek was een bewuste keuze en er werd dan ook optimaal van genoten!

 

Belle Epoque Klanken – zomer 2017

Het Belle Epoque Centrum organiseert deze zomer drie exclusieve concerten in samenwerking met de muziekschool van Blankenberge (SAMW). De concerten kaderen binnen de tijdelijke tentoonstelling ‘Belle Epoque Schatten: als muziek in de oren’, die nog tot en met 5 november 2017 in het Belle Epoque Centrum loopt.

Je kan deze concerten bijwonen in de bel-etage (= gerestaureerd salon) van het Belle Epoque Centrum. Reserveren is een must want de plaatsen zijn beperkt!

Op zaterdag 1 juli vindt het eerste concert plaats. Sabine Warnier (fluit) en Peter Ledaine (klavecimbel) brengen een kamermuziekconcert met duo’s van Händel en Bach.

Op zaterdag 26 augustus brengen Tim Breckpot (viool), Nathalie Hepp, Mark Lambrecht (cello) en Peter Ledaine (klavecimbel) triosonates.

En zaterdag 9 september kan je genieten van Aria’s en cantates van Händel, Telemann en Bach, gebracht door Griet Degeyter (sopraan), Tim Breckpot (viool) en Peter Ledaine (klavecimbel).

Concertdata | 1/07 (20 uur), 26/08 (20 uur) en 9/09 (20 uur)

Kostprijs | € 5

Reservatie | via belle.epoque@blankenberge.be of 050 636 640 (max. 25 personen)

13/05/2017 tot 05/11/2017
Elisabethstraat
24
8370 Blankenberge
Geen archief items gevonden
Geen gerelateerde tentoonstellingen gevonden