U bent hier

Anne-Marie Schneider - Ritounelle

Potlood, Oost-Indische inkt, houtskool, aquarel, acrylverf: de Franse kunstenares Anne-Marie Schneider is in de eerste plaats tekenares.

Potlood, Oost-Indische inkt, houtskool, aquarel, acrylverf: de Franse kunstenares Anne-Marie Schneider (1962) is in de eerste plaats tekenares. Haar spontane lijnen lijken wel een vorm van écriture automatique, een intiem dagboek met groteske figuren. De wereld van het intieme en de openbare sfeer krijgen evenveel aandacht.

De tekeningen gaan over persoonlijke en maatschappelijke drama’s. Tedere kwetsbaarheid wisselt af met bijtende humor. De emotionele beleving van trauma’s slaat neer in het lichaam, dat verschijnt als gefolterd, vervormd, gespannen, uitgerekt.

Sommige tekeningen gaan over intieme thema’s als seksualiteit, moederschap en identiteit. Andere zijn geëngageerde reacties op de actualiteit (het leven van sans-papiers, de vervreemding door de machine, de nog steeds precaire status van vrouwen...), uitingen niet van een politieke stellingname, maar van de noodzaak om zich te verankeren in de realiteit van de buitenwereld. Droombeelden en fantasmen gaan hand in hand met een rauwe, soms wrede, kijk op de werkelijkheid.

01/10/2017 tot 14/01/2018
Rue Sainte-Louise
82
7301 Hornu
Geen archief items gevonden