U bent hier

Achter de wereld van Luc Van Soom

In de Warande wordt een beknopte terugblik op zijn indrukwekkende carrière getoond alsook zijn meest recente werken, zoals de sarcofaagreeks.

Luk Van Soom (°1956, Weelde-Statie) heeft tal van spraakmakende tentoonstellingen, opdrachten en projecten op zijn naam staan in binnen- en buitenland. Zo vertegenwoordigde hij België op de Wereldtentoonstelling van Spanje in 1992 en zette hij voor Beaufort (2006) een twaalf meter hoge metalen lampenboom op het strand van Middelkerke. In de Warande wordt een beknopte terugblik op zijn indrukwekkende carrière getoond alsook zijn meest recente werken, zoals de sarcofaagreeks. 

Hij creëerde meer dan 50 monumentale werken in de openbare ruimte in Nederland en België, waaronder bekende stadsgezichten als Walhalla (1993, Antwerpen), De Man van Atlantis (2003, Brussel), The Wharfinger (2005, Zwolle) en Walking to Magdalena (2012, Oostende). In 2015 werd hij in Rome ontvangen door paus Franciscus, aan wie hij een exemplaar van zijn kruisbeeldvariant Oh Superman! (2010) overhandigde voor de kunstcollectie van het Vaticaan.


Bij het maken van zijn recente monografie (2016) mocht hij niet alleen rekenen op de inbreng van prominente kunstkenners als Lisette Pelsers, Jan Teeuwis, Stef van Bellingen, Christine Vuegen, Sara Weyns en Geerdt Machiels, maar kreeg hij ook medewerking van mensen uit totaal andere vakgebieden, zoals Rik Torfs, Frank De Winne, Christine Van Broeckhoven, Hans Van Dyck en Jan Van Leuven.

 

openingsuren

woensdag tot zondag van 11 tot 17 uur
vrijdag van 11 tot 20 uur, behalve in juli en augustus
maandag en dinsdag gesloten

 

locatie

in de Expozaal - gratis

11/06/2017 tot 20/08/2017
Warandestraat
42
2300 Turnhout
Geen archief items gevonden
Geen gerelateerde tentoonstellingen gevonden