U bent hier

à vif - Françoise Petrovitch - à feu (in het levendige)

Deze tentoonstelling is een mix van prenten, beeldhouwwerken, muurtekeningen en een video-installatie met als titel 'Le loup et le loup'.

Françoise Petrovitch

à vif (Centre de la Gravure et de l'Image Imprimée )

Françoise Petrovitch (Fr. 1964)  dompelt ons onder in een ambivalente wereld waarin vreemde, soms gemaskerde figuren de grenzen tussen mannen/vrouwen, volwassenen/kinderen en mensen/dieren doen vervagen. De kunstwerken van Françoise Petrovitch zijn zowel zacht als scherp en zowel geruststellend als verontrustend. Ze worden door een constante gekenmerkt: net als tegenstrijdigheden en voorwendselen, creëert ze onzekerheid om onze gevestigde zekerheden in vraag te stellen.

à feu (Keramis)

Behalve haar schilderijen, haar gewassen tekeningen, haar etsen of ook nog haar videos, verkent Françoise Petrovitch ook nog het universum van de keramiek. Door middel van dit medium voegt ze aan haar werken een plastische dimensie toe en put ze volop de mogelijkheden die klei en email als pure materie bieden. Fantasierijk en delicaat, maar haar keramiken blijven nauw aansluiten bij de onderwerpen van haar schilderijen, terwijl ze toch getuigen van een vreemde materialiteit. De artieste toont een aantal vroeger in andere ateliers gemaakte keramiken, maar ook drie edities die in het onderzoeksatelier van Keramis tot stand kawamen:

  • Ezelsvel,
  • Beeldhouwwerk dat een bloem verwacht,
  • Vogel.

Deze tentoonstelling is een mix van prenten, beeldhouwwerken, muurtekeningen en een video-installatie met als titel 'Le loup et le loup' (De wolf en de wolf).

 

Keramis en het Centre de la gravure zijn op vijf minuten stappen van elkaar verwijderd.

 

Website Françoise Petrovitch

28/04/2018 tot 16/09/2018