U bent hier

Illuseum (gesloten)

Geen gezichtsbedrog meer in Sint-Amandsberg: het Illuseum stopt ermee

“Na twintig jaar is het genoeg geweest”, zeggen Marc Braem (60) en zijn vrouw Lut De Decker. Ze hebben een leven lang gespeeld met optische illusies en bedrog in hun Illuseum op de Victor Braeckmanlaan. “Maar liever dan alles in dozen te zien verdwijnen, zouden we iemand willen vinden die het museum wil voortzetten.”

Op de website staat volgende mededeling:

Sinds 1 juli 2016 heeft het illuseum zijn publiekswerking gestaakt.
We weten nog niet wanneer de tentoonstelling terug te bezoeken zal zijn, maar u zult het beslist op deze pagina vernemen als het zover is. We zoeken trouwens een overnemer, of een groep die dat wil doen, zie stoppen voor informatie.

 

Het illuseum biedt u een staalkaart van optische illusies. Meer dan 200 voorbeelden van illusie wachten u op. Het museum is niet groot, twee zalen, maar wel tjokvol! Een zondags bezoek neemt al gauw een dik uur in beslag, al kunt u best langer bezig zijn. Het is er gezellig, een beetje rommelig misschien, met oog voor originaliteit en variatie. De kracht van het illuseum is dat zoveel getoond kan worden op zo'n beperkte ruimte. 
U zou het Illuseum het 'museum van de waarnemingspsychologie' mogen noemen. Na uw bezoek "kijkt" u anders aan tegen de tandem van uw ogen & hersenen. U valt van de ene verbazing in de andere.

Perspectiefillusies, spiegeltrucs, 3D, meerzinnige prenten, meerzinnige voorwerpen, hol-bol omkeringen, zoekprenten, anamorfosen, fysiologische effectjes, hologrammen, op-art, meetkundige illusies, optische curiosa, film-effecten, dicht-ver verrassingen, enzovoort. Het illuseum streeft ernaar om van alle principes van gezichtsbedrog een voorbeeld in huis te hebben. Enkele bekende illusies zijn niet te vermijden, maar het merendeel heeft u nog niet elders gezien. Eenvoudige dingen uit hout, glas, metaal, papier, verf - dat zijn de ingrediënten in de toverhoed. 

 

Illuseum
9040 Sint-Amandsberg
Victor Braeckmanlaan
123
Vlaanderen
Oost-Vlaanderen

Tentoonstellingen

MOMENTEEL GEEN TENTOONSTELLINGEN