U bent hier

musea

Selecteer een van de filters en klik op 'Toepassen' om het resultaat te zien

enkele musea...

Welkom in het MOT, de gespierde uitstap voor het hele gezin. Drie historische gebouwen in Grimbergen, Guldendal, Liermolen en Tommenmolen, omgeven door een prachtig natuurdomein, nodigen je uit voor een...

Europa heeft vele vaders, maar de cisterciënzers zijn er zeker een van. Het museum (sinds de heropening in 2003 een all weather-site!) laat aan de hand van eigentijdse presentatietechnieken de verdwenen cisterciënzerabdij OLV Ten Duinen herleven.

In 1893 was Horta 32 jaar oud : na zijn stage bij Alphonse Balat, enkele huizen in Gent en talrijke andere projecten vraagt zijn vriend Eugène Autrique, ingenieur bij Solvay, hem om een huis voor hem te ontwerpen. De wensen van Autrique waren eenvoudig : “geen enkele luxe, geen enkele extravagantie : een bewoonbaar souterrain, een waardige vestibule en trappenhuis, de salon en de eetkamer prettig samen, een eerste etage met bad en toilet (nog niet gebruikelijk in die periode) en een tweede mansardeverdieping voor kinderen en personeel”. Het gekozen terrein lag op de Haachtsesteenweg nummer 236 (vandaag n°266) en werd tijdens een openbare verkoop door Horta zelf gekocht, in naam van E. Autrique. Dit wordt het eerste grote herenhuis dat Victor Horta maakt.