U bent hier

musea

Selecteer een van de filters en klik op 'Toepassen' om het resultaat te zien

enkele musea...

In Kortrijk ging het Vlasmuseum in de schuur in de Etienne Sabbelaan in het weekend van 2 december 2012 dicht. In het weekend van 4 en 5 oktober 2014 heropende het dertig jaar oude Vlasmuseum onder de nieuwe naam 'Texture Museum over Leie en vlas' haar deuren in een oud vlaspand aan de overs van de Leie.
 

Het vernieuwde In Flanders Fields Museum confronteert de bezoeker met de gevolgen van den Grooten Oorlog. Het museum heeft altijd al de nadruk gelegd op de persoonlijke verhalen in het grotere verhaal van een conflict dat de wereldgeschiedenis mee bepaald heeft. Naast de honderden authentieke objecten en beelden, die in een vernieuwende ervaringsgerichte vormgeving gepresenteerd worden, is er ook in het nieuwe museum bijzondere aandacht voor het verhaal van de ‘kleine man’.

Als neogotiek een totaalkunst is, dan zijn interieur en exterieur van het kasteel van Loppem een parel van niet-kerkelijke neogotiek. Het kasteel -mét romantische tuin - werd gebouwd rond 1860 in opdracht van baron Charles van Caloen en zijn echtgenote. Guido Gezelle was er vaak te gast. Het is een ontwerp van twee vaandeldragers van de neogotiek: Edward Welby Pugin en Jean Bethune. En het is ook een museum, met rijke collecties schilderijen, tekeningen, drukwerk, beeldhouwwerken, aardewerk, porselein enz., te beginnen in de Middeleeuwen. Zwaartepunt zijn de 16de en 17de eeuw.