U bent hier

Renaat Braem Huis

Renaat Braem (1910-2001) geldt als één van de belangrijkste naoorlogse architecten in België. Zijn eigen woning met atelier uit 1958, dat hij kort voor zijn dood aan de Vlaamse Gemeenschap schonk, werd zorgvuldig gerestaureerd. Een bezoek aan het Renaat Braem Huis brengt de optimistische sfeer van het moderne wonen in de jaren 1950 opnieuw tot leven en biedt een blik achter de schermen van de architectuur. In het met eigentijds design bemeubeld interieur, zorgen een verfrissende openheid en een functioneel kleurgebruik voor een unieke ruimtelijke ervaring. Alledaagse sier- en gebruiksvoorwerpen, exotische objecten, stenen en schelpen die van over de hele wereld werden samengebracht, vertegenwoordigen het geheugen van 40 jaar leven en werken.

Door de aard van het huis (groot aantal trappen, geen lift) is volledige toegang voor rolstoelgebruikers jammer genoeg niet mogelijk.

 

Open: 
Voor rondleidingen in het Renaat Braemhuis kan u terecht bij: Gidsenwerking, Dienst Toerisme stad Antwerpen, Boeken via: gidsenwerking@stad.antwerpen.be (www.visitantwerpen.be) Grote Markt 13, 2000 Antwerpen Ma - Vr van 9:00 - 16:00 // Antwerpen Averechts, Boeken via: secretariaat@antwerpenaverechts.be (www.antwerpenaverechts.be) Permekegebouw, blok C, De Coninckplein, 2060 Antwerpen Ma - Vr van 10:00 - 15:00
Trein: 
Centraal Station of Station Berchem
Tram: 
8 (vanaf Groenplaats en Station Berchem tot terminus Eksterlaar) - 11 (vanaf Korte Nieuwstraat/Melkmarkt, Gemeentestraat (Centraal Station) en Station Berchem tot terminus Eksterlaar)
Bus: 
33
2100 Deurne
Menegemlei
23
Vlaanderen
Antwerpen
+32 (0)3 314 58 49

Tentoonstellingen

MOMENTEEL GEEN TENTOONSTELLINGEN