U bent hier

Provinciaal Museum Bulskampveld (uitsluitend digitaal toegankelijk)

Na de uitvinding van het wiel en voor die van de motor waren karren het belangrijkste transportmiddel. Dat is een onvoorstelbaar lange tijd, die tegelijk al "eeuwen" achter ons lijkt te liggen. Niets is minder waar, en daar maak je in dit museum kennis mee. De collectie karren is een van de grootste van Vlaanderen. Ze staan er in alle maten en gewichten. Daarnaast bezit het museum een prachtige verzameling landbouwwerktuigen en alaam van ambachtslieden. Hier maak je een reis door de tijd.. zonder dat je er een kar voor nodig hebt.

De voor Vlaanderen unieke collectie voer- en werktuigen van het voormalig Provinciaal Museum Bulskampveld kun je niet langer bezichtigen op het provinciaal domein Lippensgoed.

In opdracht van de Provincie heeft het Centrum voor Agrarische Geschiedenis vzw in 2015 de deelcollectie landbouw en voeding digitaal geregistreerd en gefotografeerd, samen met andere agrarische collecties in West-Vlaanderen. Het Museum voor Oudere Technieken vzw doet in 2016 hetzelfde voor de ambachtelijke deelcollectie.


In het kader van de afslanking van de provinciale bevoegdheden wordt de collectie binnenkort overgedragen aan de Vlaamse overheid. Daarom verhuizen de stukken na registratie naar een depot.

Ze blijven wel digitaal toegankelijk via de provinciale erfgoedwebsite. Voortaan dus van harte welkom voor een virtueel bezoek op www.erfgoedinzicht.be !

 

 

Provinciaal Museum Bulskampveld
8730 Beernem
Bulskampveld
9
Vlaanderen
West-Vlaanderen

Tentoonstellingen

MOMENTEEL GEEN TENTOONSTELLINGEN