U bent hier

La Boverie

La Boverie biedt onderdak aan het museum voor Schone Kunsten van Luik en aan een nieuwe ruimte bestemd om tijdelijke tentoonstellingen te hosten, met verscheidene facetten die telkens opnieuw voor een unieke belevenis bij de bezoeker zullen zorgen.

 

Vaste collecties, voorbeeld van de rijkdom van de Luikse collecties

Een verdieping van het gebouw herbergt het beste van de collecties van het Museum voor Schone Kunsten van Luik. Lambert Lombard, Gérard de Lairesse, Ingres, Gauguin, Chagall, Picasso, Evenepoel, Delvaux, Magritte, en anderen zijn een bewijs van de moderniteit van kunst in alle tijdperken, van de renaissance tot op heden. De route is toegankelijk voor iedereen en wordt in vier talen op een interactieve en educatieve manier ondersteund.

 

Veelzijdige tijdelijke tentoonstellingen

Op de bovenste verdieping worden grote tijdelijke tentoonstellingen over een oppervlakte van ongeveer 2800 m2 ondergebracht. Die tentoonstellingen worden ofwel direct door de stad Luik georganiseerd, ofwel in samenwerking met het Louvre opgebouwd, ofwel aan andere aanbieders toevertrouwd.

 

Logo

 

Open: 
dinsdag tot zondag
Gesloten: 
maandag
Prijs: 
€ 5,00
vaste collectie - Family Deal (2 volwassenen + 3 jongeren max.) : € 13,00
Korting: 
€ 3,00
groepen, senioren, jongeren (14 jaar - 25 jaar) en studenten (op vertoon van kaart) - € 2,00: Schoolgroepen (middelbaar-hoger)
Gratis: 
Toegang tot de vaste collectie is gratis elke eerste zondag van de maand. Kinderen: < 14 jaar
Uren: 
10 uur tot 18 uur
Trein: 
HST-station Luik-Guillemins. Vanaf het station is het 700 meter wandelen tot bij “La Boverie” via een aangelegd parcours, uitgerust met een nieuwe voetgangers- en fietsersbrug over de Maas. B-Dagtrip: trein en toegang in een voordelig biljet!
Bus: 
De lijnen 2 en 3 (vertrekpunt Opéra) stoppen aan de voet van de voetgangersbrug Boverie. De lijnen 26 en 31 (vertrekpunt Place de la République Française).
La Boverie
4020 Liège
Parc de la Boverie
3
Wallonië
Luik
+32 (0)4 221 93 19

Tentoonstellingen