U bent hier

De Zilverreiger - Streekmuseum van Klein-Brabant

Klein-Brabant en de Schelde, dat is historisch bekeken een Siamese tweeling. In een streekmuseum als dit zie je dat goed geïllustreerd. Als het gaat over ambachtelijke bedrijvigheden en nijverheden, dan staan de visserij op de Schelde en het maken van manden op de eerste plaats, naast de ‘klassiekers’ als de klompenmakers, de kuipers, de wevers en de vlasnijverheid. Zoals zijn naam laat vermoeden, besteedt De Zilverreiger ook aandacht aan het heel bijzondere dierenleven in en om de Schelde. Dat kan je vervolgens met de fiets zelf gaan ontdekken.

 

De Zilverreiger is een typisch voorbeeld van een 19de eeuws gemeentehuis van een kleine gemeente.  Het neogotische gebouw werd in 1907 ontworpen door de provinciale bouwmeester Careels. Hierdoor is het qua uitzicht sterk vergelijkbaar met andere gemeentehuizen en schoolgebouwen in de provincie. Naast het gemeentehuis werd de lagere school gebouwd, en ook de onderwijzerswoning was eraan verbonden.

Behalve streekkoekjes kan je in de herberg ook proeven van een biertje met een niet meteen bijzonder appetijtelijke naam: ‘ne slijkneus’.
Gesloten: 
Van Pasen tot 1 november: maandag. Van 2 november tot Pasen: zaterdag, zon- en feestdagen
Van november tot Pasen: maandag tot en met vrijdag van 10 tot 16 uur. Van Pasen tot Allerheiligen : dinsdag t;e.m. vrijdag 10u tot 18u voormiddags op afspraak. Maandag van 10 tot 17u. Zaterdag, zondag en feestdagen van 14u tot 18u.
Trein: 
Temse of Bornem
Scheldestraat
18
Vlaanderen
Antwerpen
+32 (0)3 296 91 83

Tentoonstellingen

MOMENTEEL GEEN TENTOONSTELLINGEN