U bent hier

Museumnacht Gent

Het winteruur is in voege, de dagen worden korter, dus maken de Gentse musea zich op voor de jaarlijkse Museumnacht.

 

Wat ooit begon als idee om ook na de werkuren te kunnen ronddolen tussen kunst en erfgoed, is uitgegroeid tot een jaarlijkse traditie. Die vaste afspraak lokt  steevast een grote massa naar de musea met een nachtelijk sluitingsuur van 18:00 tot 01:00. Artistieke, muzikale of drink- en eetbare ingrepen in de musea dragen allemaal bij aan een unieke ervaring.


En dat is dit jaar niet anders. Opnieuw slaan de negen Gentse musea de handen in elkaar voor een wervelende nacht boordevol kunst, cultuur, erfgoed ... en een feestje in het Vooruit Café nadien. Vanaf 18:00 stellen alle musea hun deuren gratis open voor al wie wil. En wie nu al aan het plannen wil gaan, klikt hier voor het programma.


Museumnacht Gent is het startschot van ‘Gent Kunst’. Een pop-up tentoonstelling in de Oude Vismijn, een parcours langs de Gentse galeries, alternatieve kunstruimtes, een kunstruil... Tijdens 'Gent Kunst' - de vroegere Gentse Kunstweek - zet zet de stad vier dagen lang kunst en kunstenaars in het zoeklicht met open ateliers, de Gent Matinee en de speciaal voor de vierdaagse opgezette tentoonstelling ‘Club Social’ in de Vismijn. Het volledige programma vind je op www.gentkunst.be.

 

Deelnemende musea: STAM, S.M.A.K., MSK, DE WERELD VAN KINA, DE SINT-PIETERSABDIJ, DESIGN MUSEUM GENT, HUIS VAN ALIJN, MIAT en het MUSEUM DR. GUISLAIN.